Schedular isn't working

Xeoma Software

Moderators: Admin_N, Administrator, Admin_P, Admin_K

Schedular isn't working

Postby avalon66 » Tue Sep 25, 2018 5:48 pm

I have just 4 cameras and added the schedular module, and I have 5 modules including the Universal camera module.
Do I need to remove a module to get the schedular one to work to the times I have set. Otherwise the schedular module records around the clock.
avalon66
 
Posts: 50
Joined: Sat Aug 18, 2018 4:35 pm

Re: Schedular isn't working

Postby Admin_P » Wed Sep 26, 2018 11:15 am

Hello! Could you post 2 screenshots:
1) chain of modules
2) Scheduler settings
Admin_P
 
Posts: 245
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:49 pm

Re: Schedular isn't working

Postby avalon66 » Thu Sep 27, 2018 7:06 pm

I have the shedular timed the same for each cameras and it only works for 1 camera, while the other 3 record all day everyday
Attachments
IMG_20180927_185352.jpg
Modules
IMG_20180927_185352.jpg (224.64 KiB) Viewed 156583 times
IMG_20180927_185446.jpg
Schedular times
IMG_20180927_185446.jpg (252.3 KiB) Viewed 156583 times
avalon66
 
Posts: 50
Joined: Sat Aug 18, 2018 4:35 pm

Re: Schedular isn't working

Postby Admin_P » Tue Oct 02, 2018 10:21 am

Unfortunately, it's difficult to make out the connections between modules on the screenshot. Please check if Scheduler is connected to both the camera and the archive (directly ot indirectly).
Admin_P
 
Posts: 245
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:49 pm

Re: Schedular isn't working

Postby avalon66 » Wed Oct 03, 2018 10:01 am

Sorry about the poor quality of the pictures, but have now done proper screenshots of chain of modules and schedular setting.
How or where do I check if Scheduler is connected to both the camera and the archive.

Thanks
Attachments
Screenshot from 2018-10-03 10-46-41.png
Screenshot from 2018-10-03 10-46-41.png (176.88 KiB) Viewed 156548 times
Screenshot from 2018-10-03 10-47-21.png
Screenshot from 2018-10-03 10-47-21.png (252.8 KiB) Viewed 156548 times
avalon66
 
Posts: 50
Joined: Sat Aug 18, 2018 4:35 pm

Re: Schedular isn't working

Postby Admin_P » Thu Oct 04, 2018 1:27 pm

Still a bit hard to tell what's connected to what. If you want your Scheduler to affect the archive - see screenshot1. If you want your Scheduler to affect Save to File - see screenshot2.
Attachments
screenshot2.jpg
screenshot2.jpg (19.88 KiB) Viewed 156542 times
screenshot1.jpg
screenshot1.jpg (20.51 KiB) Viewed 156542 times
Admin_P
 
Posts: 245
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:49 pm

Re: Schedular isn't working

Postby avalon66 » Thu Oct 04, 2018 5:46 pm

Hi, what can I do to make it easier to see what is connected to what.
If you mean the modules then they are like this:

Motion Detector is connected to the Universal Camera
Preview and Archive is connected to the Motion Detector
Schedular is connected to Universal Camera
Save to File is connected to Universal Camera

If this is what you want, how can I get the schedular to connected like screenshot2
Attachments
Screenshot from 2018-10-04 18-37-44.png
Module connections
Screenshot from 2018-10-04 18-37-44.png (162.41 KiB) Viewed 156541 times
avalon66
 
Posts: 50
Joined: Sat Aug 18, 2018 4:35 pm

Re: Schedular isn't working

Postby Admin_P » Fri Oct 05, 2018 7:39 am

There are 2 ways to do it:
1) Hold the right pin of the Scheduler and drag it to the left pin of the Save to File (see screenshot3), then click the line between Universal camera and Save to File and choose Delete connection.
2) Hold the module Scheduler and drag it to the line between Universal camera and Save to File.
Attachments
screenshot3.jpg
screenshot3.jpg (42.49 KiB) Viewed 156538 times
Admin_P
 
Posts: 245
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:49 pm

Re: Schedular isn't working

Postby avalon66 » Fri Oct 05, 2018 10:41 am

Thanks for that, and now when I have the Schedular and save to file connected to the Universal Camera as screenshot2, only the pictures are sheduled, and not the videos. The cameras are recording when motion occurs during the day or outside of the sheduled times.

I'm a bit confused on the difference between 'Save to File' and 'Archive'

What I would like is for the video or recordings to be saved to file, as the same with the pictures, which are scheduled. Then I can view them at a later time.
Now is that save to file or archive, lol

Thanks
avalon66
 
Posts: 50
Joined: Sat Aug 18, 2018 4:35 pm

Re: Schedular isn't working

Postby avalon66 » Mon Oct 08, 2018 9:45 am

I have it sorted, now that I know that the modules can be moved around to connect to other modules.

The Schedular is connected to the Universal Camera, then The Motion Detector to the Schedular, then Preview and Archive to the Motion Detector.
The Save to File is connected to the Schedular.
All the videos and pictures are now just being recorded as per the Shedular, which is working great.
Thanks
avalon66
 
Posts: 50
Joined: Sat Aug 18, 2018 4:35 pm

Re: Schedular isn't working

Postby Admin_K » Fri Nov 15, 2019 11:22 am

avalon66 Wrote:I have it sorted, now that I know that the modules can be moved around to connect to other modules.

The Schedular is connected to the Universal Camera, then The Motion Detector to the Schedular, then Preview and Archive to the Motion Detector.
The Save to File is connected to the Schedular.
All the videos and pictures are now just being recorded as per the Shedular, which is working great.
Thanks


Great, we're happy that everything is working fine now!

Feel free to contact us anytime via Skype, online chat or email, we'll gladly and quickly help!
Admin_K
 
Posts: 342
Joined: Tue Apr 07, 2015 2:20 pm


Return to Xeoma - General discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests

cron