http request sender - encodes URL

Xeoma Software

Moderators: Admin_N, Admin_K, Administrator, Admin_P

http request sender - encodes URL

Postby jgt452 » Tue Apr 06, 2021 2:31 pm

Im trying to send a HTTP request to a camera to chnage the profile using the day indicater but it appeasr to encode the URL which makes it not valid, as per below:

http://192.168.10.20/cgi-bin/configManager.cgi?action=setConfig&VideoInMode[0].Config[0]=1

is changed to in HTTP request sender:

http://192.168.10.20/cgi-bin/configManager.cgi?action=setConfig&VideoInMode%5B0%5D.Config%5B0%5D=1

Any help or suggestions?

thanks
jgt452
 
Posts: 2
Joined: Tue Apr 06, 2021 2:10 pm

Re: http request sender - encodes URL

Postby admin_mary » Thu Apr 08, 2021 10:47 am

Hi!

Are you sure you need to use square brackets "[ ]" in your request? Because these characters are not always interpreted by different applications. If you still need them for your query, we recommend you to check if there are ways to change these characters or use alternatives that will be supported by the HTTP encoding to create an HTTP request.
You can read more about reserved characters in this article: ([url]https://tools.ietf.org/html/rfc3986#section-2.2[/url])

You can also use the alternative option. Add the module "Application runner" and create a script, in the settings of the module specify the path to run it. Then you will be able to use the command in its original form, without changes.
admin_mary
 
Posts: 14
Joined: Wed Mar 10, 2021 8:18 am

Re: http request sender - encodes URL

Postby jgt452 » Thu Apr 22, 2021 8:34 am

i will give that a go thanks
jgt452
 
Posts: 2
Joined: Tue Apr 06, 2021 2:10 pm


Return to Xeoma - General discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron